2023

Verjaardagsleed

Verjaardagen... Sommigen houden ervan, anderen haten het.
Evi is jarig en vastbesloten om er een prachtige dag van te maken. Helaas loopt het anders dan ze zich had voorgesteld. Haar gasten zijn vervelend, haar man laat haar alles alleen doen en tot overmaat van ramp komt er ook nog eens iemand op bezoek die ze hartgrondig haat.

2022

2021

Geen opvoering wegens corona

2020

Matha en Mathilde

Martha en Mathilda , twee onafscheidelijke zussen op een meer dan gezegende leeftijd. Zij runnen samen een pensionnetje dat deel uit maakt van een grote, oude boerderij. Om uit de schulden te raken, verkochten ze tien jaar geleden de boerderij aan een notaris met als voorwaarde dat ze de rest van hun leven mochten blijven wonen. Hun pensionnetje stelt echter weinig voor. Door de magere opbrengst beginnen ze, zeker voor dames op leeftijd, een wel heel erg louche zaak. Zij willen namelijk op korte tijd zoveel geld verdienen dat zij van een luxueuze oude dag kunnen genieten.

2019

Moord op de paalhoeve

2018 

De bokskampioen

De welstellende stroopfabrikant Fred Diepenbeeck heeft mentaal en lichamelijk zwaar te lijden onder het strenge regime van zijn vrouw Adel. Volgens de kranten is hij net bokskampioen van België geworden en zeer naar de zin van Adel verkozen tot voorzitter van de Belgische boksbond. In plaats van naar trainingen te gaan zet Fred de bloemetjes buiten en vergrijpt hij zich aan Bourgondische buffetten. Wanneer echter de echte bokser Frederick Diepenbeeck in beeld komt en toevallig om de hand van zijn dochter komt vragen, dreigt Fred door de mand te vallen en moet hij zich wel bewijzen als bokskampioen. 

2017

Tango van de duivel

Ferdinand, Fernand voor de huisgenoten, wil succesvol zijn en scoren op vlak van jeugdigheid, geld, vrouwen, eeuwige roem en onsterfelijkheid.

De plaatselijke koster zal hem hierbij helpen, door hem in contact te brengen met de Duivel.
Maar, de Duivel zou de Duivel niet zijn als hij in de plaats daarvoor de ziel van Fernand niet aan zich wil binden.

2016 

Hotel Filou

Filomeen, hoogmoedig en niet tevreden met haar lot, vindt van zichzelf dat ze een betere partij verdient dan Oscar, een doodgewone chauffeur. Ze wil wat beters voor haar kinderen en zeker voor haar huwbare dochter Rozette. Hiervoor begint ze een hotel en haalt de raarste gasten in huis met de bedoeling één ervan aan haar dochter te koppelen. Dit leidt tot de meeste bizarre situaties...alvast lachen geblazen !!

2015
De bruiloft

We schrijven de jaren ’60.

- Op de kermis maakt het ballenkraam plaats voor de autoscooters.
- Missionarissen bekeren nog in grote getale in de Congo.
- Eddy Merckx is het nieuwe wonderkind.
- Het leger is nog lang niet opgedoekt.
- Elexir d’ Anvers wordt gedronken met de liter.
- Amerika verovert onze markt met Tupperware, zoute nootjes en tuttefrut.
- Elvis Presley is in volle opmars, Rocco Granata heeft zijn eerste wereldhit.
- Buddy Holly is hot.
- De minirokjes verschijnen in het straatbeeld

2014 

Help moeder trouwt

De Zammelse Toneelvrienden brengen in 2014 hun 62 ste toneelstuk op de planken.
Ook dit keer is het weer een blijspel van de bovenste plank geworden. Niet minder dan 17 acteurs/actrices brengen het wervelende verhaal van een alleenstaande dame die zo nodig een stapje in de wereld wil zetten. Een aanrader voor liefhebbers die houden van volks en herkenbaar toneel.

2013

Kiekens en kinderen

Va en moe Kiekens zijn bijna 50 jaar getrouwd, een goede reden om feest te vieren ware het niet dat de kinderen Kiekens met elkaar in onmin leven.Wanneer de kinderen plannen maken voor het gouden huwelijksfeest van hun ouders zijn deze echter heel formeel. Er kan slechts gefeest worden indien de kinderen hun onderlinge ruzies voor één dag vergeten en één grote hechte familie vormen.Het huwelijksleven van het gevierde koppel dreigt echter verstoord te worden door een gigolo die moe Kiekens haar oude stofzuiger komt repareren.

2012

De paradijsvogels


Bolle en Rietje zijn vrienden voor het leven door dik en dun. Samen zullen zij na een ongeval hemel en hel trotseren. Maar zijn zij wel echt dood? Volgens de koster wel, want die heeft een oogje op Flavie, de vrouw van Bolle. Wanneer Nelles, de kistenmaker en lijkenwasser, ter plaatse komt is de maat echter vol voor Bolle en Rietje. Het is dan ook hoog tijd om alsnog hun hachje te redden.

2011

Als mijn zuster dat moest weten


François en Irma zijn beide ongetrouwd, wonen onder hetzelfde dak en zijn broer en zus. Hoewel François burgemeester is draagt Irma duidelijk de broek in het huishouden. Wanneer op een onbewaakt moment François samen met zijn beste vriend de bloemetjes iets te nadrukkelijk buitenzet in de ” Moulin Rouge “, gaan de poppen en vooral Irma aan het dansen.

2010

Het dorpsplein...enkele jaren later

2009

De muur der zuchten


In dit stuk draait alles rond een kloostergemeenschap die bevolkt wordt door paters en broeders Frambosianen enerzijds en zuster Delicatessen anderzijds. Dwars door het klooster loopt de muur die beiden uit elkaar moet houden.


2008

Het gezin van Paemel


2007 Antje
2006 In't zoete genot
2005 Klakke verdoest
2004 Hoed met brede randen
2003 Milleke van Heule
2002Het fenomeen Filomeen
2001 Komt daar de bruid
2000 Kaartenhuisje
1999 Poesjki Korsakov
1998 De jacht is open
1997 Gek en vrienden
1996Paprika uit Afrika
1995 Zegen der jaren
1994 Roekedekoe
1993 Het dorpsplein
1992 Het minnespel der maagden
1991 Meetje in polderland
1990 Ik heb hoofdpijn schat
1989 Een beeld van een man
1988 Wannes huwelijksmakelaar
1987 En waar de ster bleef stille staan
1986 Antje
1985 Bemoeial
1984 Ik ben er en ik blijf er
1983 Boerenbedrog
1982 Hartjes aan het spit
1981Geen uikomen met het inkomen
1980 De kat op het spek

Deel deze pagina